Ethias Services

Product delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Beschrijving

Het is een erkend fenomeen vandaag: psychosociale risico’s en werkgerelateerde stress hebben een niet te verwaarlozen impact op de gezondheid van mensen en zijn een belangrijke factor voor absenteïsme in organisaties.

Psychosociale risico’s zijn meestal het resultaat van een organisatie, een type van werkbeheer of een socio-professionele context die ongunstige werkomstandigheden creëert. Ze kunnen negatieve psychologische, fysieke en sociale gevolgen hebben, zoals stress, overspanning of depressie.

Psychosociale risicofactoren zijn meervoudig en soms specifiek of worden geaccentueerd door het doel van de organisatie zelf, wanneer zij moet opereren in een sociale context die van nature moeilijk is.

Op basis van een enquête die Ethias onder de werkgevers hield, konden de verschillende factoren in kaart worden gebracht die een invloed hebben op het psychosociale welzijn van medewerkers en konden bovenal pistes worden geïdentificeerd om deze factoren te helpen voorkomen of de schadelijke gevolgen ervan te beperken.

Net als voor andere risico’s is het voor de werkgever mogelijk om, via de implementatie van een aangepast beleid, psychosociale risico’s en werkgerelateerde stress met succes te voorkomen en te beheersen, ongeacht de omvang van de organisatie in kwestie.

Ethias Services biedt een antwoord op maat voor de specifieke preventiebehoeften in uw activiteitensector.

Deze dienstencatalogus is ontworpen met als doel de werkgevers op het gebied van psychosociale risico’s op passende wijze bij te staan.

In deze context doet Ethias Services een beroep op specialisten binnen elk van de thema’s zodat de werkgevers kwaliteitsvolle diensten aangeboden krijgen die zijn aangepast aan de moeilijkheden waarmee zij worden geconfronteerd.

Scroll naar top